Over mij

Wie ben ik?
Een gepassioneerd, betrokken en liefdevol persoon met oog én oor voor mijn naaste. Woorden die bij mij passen zijn verbinden, luisteren, enthousiasmeren, aanmoedigen en organiseren.  

Mijn gezin & geloof
Het gezin is voor mij heel belangrijk en mijn eigen gezin is mijn grootste inspiratiebron.
Daarnaast is mijn persoonlijk geloof een van de belangrijkste drijfveren in mijn leven. Ik leef en werk vanuit Bijbels waarden. Heb de naaste lief als jezelf.
Dat betekent voor mij dat je dienstbaar bent voor de mensen om je heen, met respect voor elk individu. Dat komt tot uiting in mijn passie om de mensen om mij heen te inspireren en te verbinden. Ze in hun waarde laten en laten zijn wie ze zijn. Leren om te leven vanuit de overtuiging om zichzelf te zijn.
Als christen geloof ik dat God elk mens uniek gemaakt heeft, met zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten.

Mijn passie..
… is mensen en kinderen in beweging en verbinding brengen. Kinderen en jongeren hebben veel te leren, maar ouders ook. Soms hapert er iets in de opvoeding of in de ontwikkeling. Ik loop graag even mee om te ondersteunen, te coachen en te trainen. Als trainer en coach ga ik op zoek naar dat wat een kind, jongere of mens uniek maakt. Om talenten en vaardigheden boven te halen en te versterken. 

Trainer & ambassadeur van de Family Factory en de OpvoedParty.
Als trainer van Family Factory Harlingen verzorg ik diverse workshops op het gebied van gezin en opvoeding. Voor ouders en kinderen o.a de grote Oversteek, over de overgang van groep 8 naar de middelbare school. Verder organiseer opvoedparty’s, een opvoedgesprek vanuit de kracht en wijsheid van de opvoeder zelf.

Mijn ervaring heb ik opgebouwd door te werken met kinderen en jongeren binnen het speciaal onderwijs Renn 3 bij It Twalûk in Leeuwarden en Franeker en op een school voor leer- en opvoedingsproblemen in Den Haag. Bij minderjarige asielzoekers (ama’s) als pedagogisch medewerker. Als moeder van een gezin met vijf kinderen in verschillende leeftijdsfases, heb ik inmiddels ruime ervaring op verschillende opvoedgebieden. Verder ben ik bij Youth for Christ actief als meidenwerker en tienerleider. Momenteel begeleid ik kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) op een basisschool.

Coaching en trainingen is maatwerk! Trainingen kunnen altijd aangepast worden aan specifieke doelgroepen en/of de wensen van een school of een groep.

Nieuwsgierig wat ik voor u/jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.  Graag tot ziens!

Anja Schilder

Mijn opleidingen en licenties

Basisopleiding HBO Opvoedcoach en kindercoach Tea Adema 

Modules: kindercoach, oplossingsgericht coachen, systemisch/contextueel werken, Kids’skills, opvoedcoaching,  scheiding en rouw 

Ik leer leren trainer (Tea Adema)

Training motivatie verhogen (Tea Adema)

Training weerbaar communiceren voor Pubers (Tea Adema)

Training kinderen helpen bij angst en faalangst (Tea Adema)

Cursus Boosheid: hoe help je boze kinderen (Tea Adema)

Trainer HappyMe, HappyYou, HappyMini, HappyHome (Buro Boaz)

Ambassadeur OpvoedParty (Lunamare)

Trainer OpvoedParty (Lunamare)

Verdieping OpvoedParty

Trainer ‘klaar voor de brugklas’ (Semmie sprekend spel en training)

‘Hou van mij zoals ik ben’ workshop over talenten ontdekken

Workshop 101 werkvormen Hugo Bakker

KOMOP coach

Coachee! licentie

SOVA trainer Coole kikker, licentie

Workshop psychosociale weerbaarheid:   ‘stevig in je schoenen – lekker in je  vel!’

Trainer voor lessen in geluk (de Gelukskoffer)

Basisopleiding SuperWoman methodiek meidenwerk

Leefregelcoach de Haan coaching

Trainer No Apologies ( karaktervormend weerbaarheidsprogramma voor jongeren van 11 t/m 18) 

Workshoptrainer Family Factory

Trainer Maak ze sterk (Raise Up)